skip to Main Content

Кауч крал (2013)

Денес се будам и се прашувам зошто сум гол
Дал сум во Средишче, Пула, Мурска, Марибор?
Мочка на каучот, срање на патосот
СИДА во воздухот, ми мириса на мртво
Како ли сега да ги составам деловите?
Кој сум каде, сум, кој е ова до мене…?

Денес се будам и се прашувам зошто сум леш
Дал сум во кочина, штала… зошто немам кеш?
(драмска пауза…)
Пролив на чаршафот, јогурт на патосот
Баничка згазена, чорапи на лустерот
Кој ме повратил? Кој ме прегазил?
Што е со кучево? Зошто имам пликови?

Денес на никој не му одговарам
Добро сум поминал, но други ќе ми раскажат
Сонцето надвор е, излагам на пијачка…

Back To Top